maanantai 25. tammikuuta 2010

Pöly eilisen mylläkän jälkeen alkaa laskeutua...

Kävin tänään vielä noin kymmenen minuuttia ennen sulkemisaikaa tutustumassa uuteen lähikauppaani, joka on noin puolen kilometrin päässä sijaitseva S-market. Kauppa ei ole auki sunnuntaisin mikä on harmi, mutta kuitenkin arki-iltoina yhdeksään, joten onhan sekin jo jotain. Kaupan vihannesvalikoima osoittautui varsin laajaksi, mitä toisinaan arvostamme. Tosin havaitsin heti kättelyssä pienen silmänkääntötempun yrityksen, samoja appelsiineja kun löytyi vihannesosastolta ainakin kahdesta kohtaa, samoin kiivejä. Opasteet olivat juuri niin selkeät kuin Kuopiossa muutenkin, eli niitä seuraamalla ei voi olla löytämättä etsimäänsä. No, onhan se meille palikoille hyvä sekin. Toimiva lähikauppa saattaa osoittautua kullan arvoiseksi, nyt kun suoraan kotimatkalle ei enää osu niin minkäänlaista ruokakauppaa, eikä varmaan aina viitsi koukata keskustan K-marketin vihannestiskin kautta ihan asioikseen.

Eilisen siivouksen ilmaan nostattama pöly alkaa pikkuhiljaa laskeutua ja kaikki asunnon pinnat peittyvät uudeelleen vienosti leijailevien pölyhiukkasten alle. Minun nenä on tukossa, se itseasiassa taisi jumahtaa heti kun muutin tänne. Onkohan asunnossa jotain vikaa, onko tämä jonkinlaista flunssaa, vaiko kenties tuon viereisen, turvetta polttavan lämpölaitoksen aiheuttamaa. Ontelot kyllä hetkeksi avautuivat kauppareissun aikana, mutta kun palasin takaisin, ja yritin käyttää nenäkannua, niin vesi ei kulkenut läpi. Eikä kulkenut eilenkään.

Toivottavasti talon huoltomiehet käyvät pian korjailemassa kaikkea sitä, mistä muuttotarkastuksessani natkutin. Raivostuttavaa pomppia kylppärissä yrittäen väistellä rikkinäisestä käsisuihkusta valuneita vesilammikoita.

Ei kommentteja: