sunnuntai 3. elokuuta 2008

Kukkakaupan papukaija

Kävin tänään suuressa kukkakaupass. Mukana olivat myös sisarus ja koti-ihminen, ja nämä kaksi ostivat paljon kukkia. Minä ostin jälleen, pitkästä aikaa pienen kukan, joka syö kärpäsiä. Tällä hetkellä kukka istuu tonnikalapurkissa.

Kaupassa oli sekä järjettömän suuria kärpäsensyöjiä, sekä pieniä, tonnikalapurkkiin mahtuvia. Minä ostin siis pienen, sillä iso maksaa eneemmän eikä mahdu minnekkään. Näiden kiinnostavien kärpäsensyöjien lisäksi tarjolla oli myös laaja valikoima erilaisia sarracenioita (joita suomalaiset urvelot sanovat joskus myös tötterölehdiksi), kihokkeja, yökönlehtiä ja dionaea-merkkisiä "kärpäsloukkuja". Kärpäsloukku on kaikista maailman lihansyöjäkasveista tyhmin, ja tylsin, mutta siitä huolimatta monet haluavat juuri sellaisen. Johtuneeko siitä, että sillä on louskuvat leuat? No, nämä kärpäsloukun omistajat kuitenkin rääkkävät sen ruohon hengiltä, että se siitä.

Kukkakaupan papukaija puhui minulle. Se oli tänään oikein suulaalla päällä. Olen kuullut sen puhuvat vain kerran aiemmin, jolloin mukana oli henkilö, joka puhuu itse papukaijakieltä.

Ei kommentteja: