perjantai 18. syyskuuta 2009

Herkkuja Anskun opiskelijakeittiöstä

Jostain syystä minun nykyisessä keittiössäni kokattu ruoka maistuu paljon paremmalta kuin entisen talon keittiössä. Olen löytänyt kaksi mahdollista selitystä, mistä tämä saattaisi johtua. Ensimmäinen mahdollinen selitys on se, että nyt voin kokata päivällä, jolloin saatan olla hivenen fiksumpi, kun taas entisen talon keittiössä jonkunkaanlaisen työrauhan saavuttamiseksi täytyi työskennellä öisin. Lisäksi, usein kun kokkasi yöllä, keitoksen valmistuttua väsytti niin, että sen jäähtymistä ei jaksanut odottaa, joten ruoka jäi jäähtymään pöydälle, eikä se enää aamulla välttämättä ole ollut kovin tuoretta. Toinen mahdollinen selitys on, että nykyisessä keittiössä eri ruokia on vain sen verran, kuin niitä on itse muistanut ostaa. Tämä pienentää sitä mahdollisuutta, että yhteen sörsseliin tulisi viskeltyä kovin monia erilaisia aineksia, mikä taas on usein vaarana siellä, missä on pakastin ja kokonainen kaapillinen kuivaruokia.

Tänään tein makaronilaatikkoa, johon laitoin GoGreenin Salsa Kidneypapuja, jotka ovat siis valmiiksi keitettyjä ja maustettuja ja oikeastaan tuote on aika mainion oloinen. Mainittakoon siis vielä, että tässä opiskelijakeittiössä ei ole kertakaikkiaan mitään mausteita olemassa, joten tällaiset tuotteet ovat aika mainioita. Lisäksi laitoin laatikkoon noin desin soijarouhetta, makaronia noin 3 desiä (keittämättömänä), suuren sipulin (sipulia kyllä taisi olla myös tuossa papusekoituksessa), ja... siinäpä se. Munamaitoon taisin laittaa kolme kananmunaa ja noin neljä desiä kauramaitoa, ja sinne laitoin myös vihreää currytahnaa mausteeksi. Ehkä tässä sittenkin on hivenen sellaista makua, että heitellään sekaan mitä kaapista sattuu löytymään, mutta sörsseli itsessään osoittautui yllättävänkin toimivaksi.

2 kommenttia:

Eppu kirjoitti...

Oijoi, kuulostaa herkulliselta. En ole löytänyt täältä soijarouhetta enkä oikein kovin paljoa muutakaan järkevää syötävää. Joka toinen päivä mulla on ruokana makaroonia papu-tomaattikastikkeessa ja joka toinen päivä kasvisraviolia suoraan purkista :D. Ai niin ja välillä jauheperunamuusia. Omnomnom

-ankku- kirjoitti...

Jes! Me Hentun kanssa halusimme tehdä chili con carnea sin carne, mutta koska kaupassa kävijä ei ostanut chilitahnaa, eikä mitään muutakaan chiliin viittavaa, niin ruoasta tuli chili con carne sin carne ja sin chili. Eli papu-tomaattikastiketta. Mjam.