maanantai 4. toukokuuta 2009

Purkkikeittiö

Me leivottiin erään mörmykkäisen kanssa vappuaattona suuressa mitääntekemättömyyden tuskassa pizzaa, josta sattumalta tuli aika hyvää. Minä laitan ohjeen tänne ennen kuin unohdan sen tyystin:

Pohja:
2 dl vettä
30 g hiivaa
1/2 tl suolaa
4 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja

Taikinasta pitäisi saada neliön muotoinen, uunipellin kokoinen pizzapohja kaulimalla nurkkiin päin. Mikäli taikinasta ei näillä ohjeilla tule neliötä, niin sen voi jättää täydellisen pyöreäksi (niinkuin meidän pohjalle tapahtui).

Päälle tulevat asiat:
1 sipuli
basilikaa
1 prk chilimausteista tomaattimurskaa
1 prk yrttimausteisia herkkusieniviipaleita
mustia oliiveja
anansrenkaita
juustoa

Lähes kaikkia noita juttujahan löytyy sieltä kaupan säilykepurkkihyllystä. Ilmeisesti tämän pizzan salaisuus ovatkin juuri nämä kummallisesti maustetut purkkitarvikkeet. Käytännössä siis kuullotimme sipulin, keitimme tomaattimurskaa samassa kattilassa hieman kokoon, ja sekoitimme basilikan ja valutetut herkkusienet siihen. Oliivit tulevat viipaleina ja ananakset renkaina. Sitä paistetaan 12-15 minuuttia 250 asteessa.

Ei kommentteja: