keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Parsakaalin kohtalo

Parsakaali muuttui viimeyönä parsakaalipiiraaksi, joka oli ihan hyvää vaikka timjami puuttui. Parsakaalipiiras taas muuttui perheenjäsenten aamupalaksi joten sillä ei enää mene kovin hyvin.

Parsakaalipiirasta tehdessä tuli rikottua yksi kananmuna liikaa, ja koska se piti laittaa johonkin, päädyin leipomaan kakun johon piti rikkoa vielä kaksi kananmunaa lisää. Meidän leipomiskirjassa on kuivakakku joka tehdään sokerikakkutaikinasta. Se on hyvin kiehtovaa. Sokerikakkutaikinaan lisätään kanelia tai kardemummaa (laitoin kanelia), ja kun se on paistettu, kakku kostutetaan omenamehulla. Tarjoiltaessa kakun keskelle (siihen reikään, kakku paistetaan siis rengasvuoassa) voi laittaa kermavaahtoa ja vadelmia. Leipomiskirjan mukaan tarvitaan myös vadelmanlehtiä, mutta en usko että niiden puuttuminen kaataa maailmaa.

Öisin leipominen on kivaa.

Ei kommentteja: