torstai 29. toukokuuta 2008

Gaudeamus igitur

Minä opiskelen lukiossa jossa kukaan ei tunne Gaudeamus igituria! Eikö olekin hirveää!Opettajakunnalla voi olla jokin hämärä muistikuva moisesta rallatuksesta, mutta häpeä on aina hirmuinen kun kukaan ei laula sitä lakitustilaisuudessa jossa sitä siis veisataan yhteislauluna.

On tietysti vaikeaa laulaa laulua jota ei ole koskaan kuullut, joten me erään murmelini kanssa päätimme ryhtyä toimeen. Eli siis: huomenna rehtorin vuotuisen kevätjäpinän yhteydessä järjestetään yhteislauluharjoitukset. Ellei tähän syystä tai toisesta jää aikaa (rehtori puhuu usein pitkään ja hitasti), teemme invaasion aamunavauskomeroon, josta soitamme kyseisen renkutuksen keskusradion kautta. Onnistuimme nimittäin saamaan sen CD-levylle (en kyllä kerro miten), mikä ei suinkaan ollut turhan helppoa. Niinkin tunnetuksi kappaleeksi sitä löytyy varsin huonosti kirjastosta, koulusta, musiikinopettajalta tai muulta kouluhenkilökunnalta tai internetistä tai yhtään mistään.

Ajattelimme kuitenkin ihan vain paljon turhaa työtä tehtyämme lahjoittaa sen levyn sitten käytön jälkeen koululle, että jos siellä vielä joku muu haluaa tehdä jotain yleissivistävää työtä joskus, niin sen ei enää tarvitse olla niin turkasen vaikeaa.

Tämä blogi näyttää elävän jollain kummalla aikavyöhykkeellä joten yritän seuraavaksi selvittää sen kuntoon.

Ei kommentteja: